Om

Din madmentor - Pernille Topsøe-Jensen

Hvis bare jeg var slankere og så ud som de tynde modeller i bladene, ville mit liv være meget nemmere og jeg ville være gladere og lykkeligere”

Et lille – men destruktivt – citat, der i kørte i mit hoved, særligt da jeg var teenager. Rent faktisk forfulgte det mig nok et godt stykke ind i mine 20’ere. Og det på trods af, jeg altid har været slank og ikke var på kur on/off. Men bare et udtryk for det dengang herskende kropsideal.

Måske kan du også nikke genkendende til det ? Så kender du sikkert også til følelsen af at ville ændre dit udseende – allermest din krops-størrelse til noget mindre.  Jeg er sidenhen blevet klogere og har ladet andre – mere kærlige – citater fylde mit hoved.

Kropsidealet har igennem mange årtier været urealistiske, og sundheds-debatten har aldrig kørt i et hurtigere tempo. Særligt kvinder skal i dag leve op til helt uopnåelige forestillinger om, hvordan den perfekte krop skal se ud.

Det er helt sikkert ikke blevet nemmere de sidste mange år med den massive påvirkning fra SoMe.

Sideløbende er mængden af selvudnævnte “eksperter”, der vil sælge os tvivlsomme slanke-produkter og quick-fix løsninger, der lover, os den perfekte slanke krop, stødt stigende.

I tidens løb er jeg stødt på rigtig mange kvinder – både professionelt, men også i private relationer – der har haft så brændende ønsker om at tabe sig og kæmpet en umulig kamp med urealistiske idealer.  

DSC_0878 p

Jeg har ofte hørt kvinder i min omgangskreds udtrykke følgende:

Når jeg lige har tabt mig de overflødige kilo på lår og mave, og kan jeg passe de der slim-fit jeans – så … “

“Jeg skal bare træne liiidt mere og spise mindre slik og søde sager, så …“

“Denne her nye kur, jeg følger, kommer helt sikkert til at gi’ mig drømmekroppen”

Efterfulgt af en endeløs række af restriktive kure, madregler og trænings-paradigmer, der i sidste ende ikke har ført til andet end et, endnu mere, forstyrret forhold til mad og krop.

Og ikke givet dem, den krop, de drømmer om.

De er gået glip af en masse skønne oplevelser, har isoleret sig, har skubbet drømme væk og i perioder sat deres liv på stand-by. Det er både utilfredsstillende og trist.

Det vil jeg gerne hjælpe dem med at lave om på – og derfor skabte jeg “Din Madmentor”.

Min egen historie er, jeg selv i en periode har levet efter en masse restriktive regler. Jeg havde en indbygget radar til at opsnappe ALT, der handlede om mad, træning og sundhed.

Det var et evigt ræs; et marathon jeg ikke kunne vinde. Til sidst var jeg trængt så meget op i en krog, da jeg ikke kunne  efterleve reglerne. Paradoksalt nok var det i min søgen efter “noget sundere og mere ridtigt”, jeg stødte på Marie Steenberger og Madmentoruddannelsen.

Det blev vendepunktet for mig. Nu kunne jeg se det hele fra et helt andet perspektiv; at det jeg havde gjort indtil videre ikke bragte mig tættere på målet – snarere tværtimod.

“Jeg hjælper kvinder, der har været på et utal af slankekure og spist efter en masse mad-regler – UDEN at opnå et holdbart resultat, med at få et afslappet forhold til mad og krop, så de kan spise helt almindelig mad uden at få dårlig samvittighed og bekymre sig om den næste kur”

 

 

 

 

Vil du have min hjælp
til at droppe kuren
- og spise efter
din reelle sult?

Uddannelse og erfaring

+ 20 års erfaring med at afdække behov

Jeg er certificeret Madmentor fra Marie Steenberger

Det er en uddannelse i sundhedspsykologi, der bygger på de bagvedliggende fysiske og psykiske årsager, der forhindrer vægttab og en positivt forhold til krop og mad. Jeg er uddannet i at bryde destruktive spise-mønstre, og hjælpe mennesker, der kæmper med mad og negativ kropsopfattelse.​

Jeg har efterfølgende assisteret som mentortræner på Mentoruddannelsen ved Marie Steenberger og været med til at certificere nye Madmentorer.

Jeg har mere end 20 års erfaring fra modebranchen med ansvar for salg og opbygning af kunderelationer. Jeg er derfor vant til at arbejde med mennesker, identificere deres behov, og hjælpe med at finde løsninger der passer til lige præcis deres krop og livsstil. Den samme tilgang bruger jeg i mit arbejde med klienter, som jeg hjælper til en sundere og mere selvkærlig livsstil.

I mit arbejde som Madmentor anvender jeg viden om basal ernæring (med udgangspunkt i Sundhedsstyrelsens officielle kostråd), krops-opfattelser og -typer, spisemønstre, terapeutiske metoder som Acceptance and Commitment Therapy (ACT), Compassion Focused Therapy (CFT), kropsterapi og åndedrætsøvelser.

Jeg uddanner mig løbende og holder mig ajour med nyeste viden og forskning, desuden er jeg en del af et større professionelt Madmentor-fællesskab, som jeg sparrer med.